ပ်ဳိေဖာ္၀င္စအရြယ္ႏွင့္ အာဟာရ ............
ယင္းသုိ႔အားျဖင့္ အရြယ္ေရာက္ၿပီးေသာ အမ်ဳိးသမီးမ်ား ဆုိရာတြင္ အသက္ ၁၂ ႏွစ္မွ ၁၅^၁၆ အထိ ပ်ဳိေဖာ္၀င္စအရြယ္၊ အသက္ (၁၂) ႏွစ္မွ ၁၈ ^ ၁၉ ႏွစ္အထိ ဆယ္ေက်ာ္သက္အရြယ္တုိ႔ကုိ ဆုိလုိပါသည္။ လူတုိ႔၏ ခႏၶာကုိယ္ႀကီးထြားမႈတြင္ ကေလးငယ္ဘ၀၌ တစ္ႀကိမ္၊ ပ်ဳိေဖာ္၀င္စအရြယ္၌ တစ္ႀကိမ္ ႀကီးထြားႏႈန္း အျမန္ဆုံးျဖစ္ေလ သည္။ သုိ႔ျဖစ္၍ ဤအရြယ္တြင္ အာဟာရ ျပည့္၀ေသာ အစားအစာမ်ားကုိ မ်ားမ်ား စားသုံးသင့္ေပသည္။ ထုိ႔အျပင္ ဤအရြယ္ ပ်ဳိေဖာ္၀င္စအရြယ္တြင္ ေသြးသားေျပာင္းလဲခ်ိန္ျဖစ္၍ ေသြးသားႏွင့္ ဆက္ႏြယ္ေနသည့္ သံဓာတ္ပါေသာ အစား အစာမ်ား၊ ႀကီးထြားႏႈန္းကုိ အေကာင္းဆုံး ျမႇင့္တင္ေပးႏုိင္မည့္ ပ႐ုိတင္းဓာတ္ႏွင့္ အင္အားလုံေလာက္ေသာ အစားအစာ မ်ားကုိ စားသုံးသင့္ေပသည္။ အထူးသျဖင့္ ႏြားႏုိ႔၊ ပဲႏုိ႔၊ အသား၊ ငါး၊ ပဲ အမ်ဳိးမ်ဳိးတုိ႔မွာ ကယ္လုိရီႏွင့္ ပ႐ုိတင္း<ကယ္၀ေသာ အစာမ်ားျဖစ္သျဖင့္ အထူးဦးစားေပး စားသုံးသင့္ေပသည္။ ဗီတာမင္ (ေအ) ဓာတ္သည္ မ်က္စိအျမင္အားကုိ ေကာင္းေစ႐ုံမွ်မက ခႏၶာကုိယ္ႀကီးထြားမႈ၊ ကုိယ္တြင္းခုခံမႈ စြမ္းအား စသည့္တုိ႔ႏွင့္ ဆက္ႏြယ္ေနေၾကာင္း သုေတသနျပဳခ်က္မ်ားစြာတုိ႔က ေထာက္ခံလ်က္ရွိၾကရာ ပ်ဳိေဖာ္၀င္စ အရြယ္ တြင္ ဗီတာမင္ (ေအ) ဓာတ္ ၾကြယ္၀ေသာ အ၀ါေရာင္ႏွင့္ အစိမ့္ရင့္ေရာင္ရွိ အသီး၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား (ဥပမာ သေဘၤာသီး၊ မုန္လာဥ၊ ကန္စြန္းရြက္၊ ေရႊဖရုံသီး) စသည္တုိ႔ကုိလည္း သင့္တင့္စြာ စားသုံးေပးရေပမည္။ ထုိ႔အျပင္ ပ်ဳိေဖာ္၀င္စအရြယ္၌ အ႐ုိးႀကီးထြားမႈသည္ အလြန္အေရး ႀကီးလွေပသည္။ အရုိးႀကီးထြား က်စ္လ်စ္ ပါမွ အရပ္ျမင့္လာႏုိင္ေပသည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ အရုိးႀကီးထြား က်စ္လ်စ္မႈကုိ အားေပသည့္ ထုံးဓာတ္ အလုံအေလာက္ပါ ေသာ အစားအစာမ်ား (ဥပမာ - စိမ္းလန္းေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား) ကုိလည္း လုံေလာက္စြာ မွီ၀ဲေပးသင့္ေပသည္။
ပ်ဳိေဖာ္၀င္စအခ်ိန္အရြယ္မွာ ေယာက္်ားကေလးျဖစ္က အရပ္ထြက္လာ၊ အသံၾသလာသည္။ မိန္းကေလးျဖစ္ ပါက တင္ကား၊ ရင္ထြား၊ ခါးေသး စသည္ျဖင့္ မိန္းမပုံသ႑ာန္ စç ရလာသည္။ ယင္းသုိ႔ ထင္ရွားေသာ ခႏၶာကုိယ္ဆုိင္ရာ ေျပာင္းလဲမႈမ်ား သာမက အျခားေသာ ေျပာင္းလဲမႈမ်ားလည္း ရွိၾကေပသည္။ ဥပမာ – လည္ပင္းရွိသုိင္းရြိဳက္အႀကိတ္
myanmar dailymail
0 comments:
Post a Comment